| |     ћирилица | english  
Naslovna
DIGITALNI SADRŽAJI U OBLASTI KULTURE

U nameri da stanovništvu u R. Srbiji i inostranstvu olakša pristup sadržajima iz kulture, imajući pre svega u vidu sprečenost obavljanja programskih aktivnosti ustanova kulture, Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je preporuku ustanovama kulture da se građanima omogući maksimalna dostupnost digitalnih sadržaja iz oblasti kulture.
Mera je doneta u cilju što bezbolnijeg prevazilaženja društvene situacije nastale zbog epidemije koronavirusa i prvenstveno je namenjena onima koji su u bilo kojoj vrsti izolacije i građanima koji poštuju meru ostanka kod kuće.
Na veb stranici Ministarstva kulture i informisanja možete pronaći spisak digitalnih sadržaja u oblasti kulture koje nude ustanove kulture Republike Srbije: 

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje-

kao i pristupom na veb sajt Digitalna solidarnost:

https://www.digitalnasolidarnost.gov.rs/

Ministarstvo kulture i informisanja je ustanovilo Pretraživač kulturnog nasleđa, koji obezbeđuje dostupnost informacija o kulturnom nasleđu Republike Srbije  koje se čuva u bibliotekama, arhivima, muzejima, galerijama, zavodima za zaštitu spomenika i drugim subjektima u kulturi. Cilj Pretraživača je podsticanje učenja i jačanja svesti i značaja kulturnog nasleđa. Pretraživač je dostupan na srpskom i engleskom jeziku i pristupa mu se preko linka:

https://kultura.rs/

Na priloženim veb stranama biće uskoro dostupni i dodatni sadržaji.


Verzija za štampu
Vesti
SRBIJA KAO POVOLJNA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE I RAZVOJ NOVIH TEHNOLOGIJA
DIGITALNI SADRŽAJI U OBLASTI KULTURE
Poseta prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića Indiji, Nepalu i Šri Lanki od 2. do 8. maja 2018.godine
Ministar Dačić sa državnim ministrom za spoljne poslove Indije M.Dž. Akbarom
The Decision on visa exemption for the nationals of the Republic of India, holding ordinary passports
Poseta premijera Vučića Indiji
Arhiva vesti